بازطراحی دراماتیک نرم‌افزار آیفون؛ iOS 26 با تغییرات بصری گسترده معرفی شد

عاطفه بیدستانی
آخرین بروز رسانی: 20 خرداد 1404
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

اپل در جریان رویداد WWDC از iOS 26 رونمایی کرد؛ سیستم‌عاملی با طراحی چشم‌نواز که نوید عصر تازه‌ای را برای آیفون می‌دهد.در ادامه با کیهان رایانه همراه باشید

پس از ماه‌ها گمانه‌زنی و شایعه، اپل سرانجام در سی‌وششمین کنفرانس توسعه‌دهندگانش از نسل جدید سیستم‌عامل آیفون رونمایی کرد. تغییر سیاست نام‌گذاری اپل و معرفی iOS 26 (به‌جای iOS 19) نشان می‌دهد که باید انتظار تغییرات چشمگیری را در نرم‌افزار پرفروش‌ترین محصول اپل داشته باشیم.

اپل با iOS 18 نشان داد که می‌خواهد راه را برای شخصی‌سازی بیشتر سیستم‌عامل هموار کند؛ اما iOS 26 این روند را به شکل متفاوتی انجام می‌دهد.

هوش مصنوعی جایگاه مهمی در iOS 26 دارد تا تجربه‌ی کار با آیفون بهینه‌تر و خلاقانه‌تر از گذشته باشد؛ روندی که با iOS 18 کم‌وبیش شاهدش بودیم و حالا قرار است فُرم تکامل‌یافته‌تری از آن را ببینیم.

سبک طراحی جدید Liquid Glass

 

iOS 26 از سبک طراحی Liquid Glass بهره می‌برد که به گفته‌ی اپل با شفافیت و بازتاب‌پذیری بالا، ظاهر آیکون‌ها، ویجت‌ها، صفحه‌ی قفل و هوم را دگرگون می‌کند و قابلیت شخصی‌سازی بیشتری در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

در iOS 26، بسیاری از عناصر بصری سیستم دستخوش تغییر شده‌اند. در صفحه‌ی قفل، نمایش ساعت با توجه به فضای خالی در تصویر زمینه کشیده می‌شود و فضای بیشتری را پوشش می‌دهد. اپلیکیشن دوربین ساختاری ساده‌تر پیدا کرده و بسیاری از کنترل‌ها به‌صورت مخفی درآمده‌اند تا تمرکز کاربر هنگام عکاسی حفظ شود. در سافاری صفحات وب به‌صورت تمام‌صفحه نمایش داده می‌شوند و نوار تب به‌صورت شناور روی محتوا قرار می‌گیرد.

در سطح توسعه‌دهندگان، اپل مجموعه‌‌ابزارهایی برای بهره‌گیری از طراحی Liquid Glass و مدل هوش مصنوعی داخلی فراهم کرده که امکان دسترسی به قابلیت‌های اپل اینتلیجنس را بدون اتصال به سرورهای خارجی ممکن می‌کند.

در اپلیکیشن‌هایی مانند سافاری و فوتوز شاهد تغییرات طراحی هستیم. مرورگر سافاری حالا با چیدمانی جدید، تجربه‌ی بصری متفاوتی ارائه می‌دهد و اپلیکیشن Photos به‌صورت مجزا محتوای دسته‌بندی‌شده را نمایش می‌دهد. نوار ابزار در برخی اپ‌ها مانند اپل موزیک بازطراحی شده و بسته به موقعیت پیمایش، به‌صورت پویا تغییر حالت می‌دهد.

اپلیکیشن Phone با چیدمان جدیدی همراه شده که مخاطبین، تماس‌های اخیر و پیام‌های صوتی را در یک بخش نمایش می‌دهد.

هوش مصنوعی پررنگ‌تر از قبل

در کنار تغییرات بصری، اپل مجموعه‌ای از قابلیت‌های جدید هوش مصنوعی اپل اینتلیجنس را در iOS 26 گنجانده که به‌صورت آفلاین و با حفظ حریم خصوصی اجرا می‌شوند.

قابلیت‌های هوش مصنوعی شامل ترجمه‌ی زنده در پیام‌ها، تماس‌ها و فیس‌تایم، شناسایی محتوای موجود در نمایشگر و تعامل با آن‌ها و ابزارهایی مانند Genmoji و Image Playground برای تولید محتوای تصویری و ایموجی سفارشی هستند. اپل می‌گوید مدل‌های مورد استفاده در این بخش، تماماً روی دستگاه اجرا می‌شوند.

کاربران اکنون می‌توانند با استفاده از Genmoji، دو ایموجی را با هم ترکیب و شکلک‌های جدیدی تولید کنند؛ این قابلیت از حالت صرفاً متنی فراتر می‌رود و تعامل بصری بیشتری فراهم کرده است. Image Playground به کمک ChatGPT، امکان ساخت تصاویر هوشمندانه و خلاقانه را به کاربران می‌دهد.

در اپلیکیشن Phone، قابلیت Call Screening می‌تواند به‌طور خودکار به تماس‌ها پاسخ دهد یا در زمان انتظار برای اپراتور، به‌جای کاربر پشت خط بماند؛ ویژگی‌هایی که با هدف کاهش مزاحمت‌ها و افزایش بهره‌وری طراحی شده است.

کاربران در اپلیکیشن Messages می‌توانند برای گفت‌وگوهای خود پس‌زمینه‌هایی سفارشی انتخاب کنند؛ هم با استفاده از عکس‌های شخصی و هم با تصاویر تولیدشده با Image Playground. امکان ایجاد نظرسنجی فراهم است و هوش مصنوعی اپل می‌تواند در مواقع مناسب، به‌صورت هوشمند پیشنهاد ایجاد نظرسنجی بدهد. به‌علاوه، در چت‌های گروهی، نشانگر تایپ سایر کاربران قابل مشاهده خواهد بود.

یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های افزوده‌شده، ترجمه‌ی زنده (Live Translation) است. این قابلیت با استفاده از پردازش آفلاین هوش مصنوعی (بی‌نیاز از اینترنت)، می‌تواند گفت‌وگوها را ترجمه کند؛ چه در متن‌ها و چه در تماس‌های صوتی و تصویری مانند FaceTime. اپل API این قابلیت را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار داده تا بتوانند آن را در اپ‌های خود پیاده‌سازی کنند.

ابزارهایی برای ارتباط مؤثر و کاهش مزاحمت‌ها

اپل در iOS 26، در کنار اعمال تغییرات ظاهری در سطح سیستم‌عامل، قابلیت‌هایی برای بهبود ارتباطات، کاهش مزاحمت‌ها و تسهیل استفاده از اپلکیشن‌ها معرفی کرده است.

در پیام‌رسان Messages، پیام‌های ناشناس در پوشه‌ای جداگانه قرار می‌گیرند و امکان شناسایی، حذف یا مسدودسازی آن‌ها به‌صورت دستی فراهم است.

بهبود تجربه‌ی کاربری در اپلیکیشن‌های موزیک، نقشه و کیف پول

 

در اپلیکیشن اپل موزیک، امکان ترجمه و تلفظ اشعار فراهم است. قابلیت AutoMix آهنگ‌ها را به‌صورت پیوسته و بدون وقفه – مانند عملکرد دی‌جی‌ها – پخش می‌کند. کاربران می‌توانند هنرمندان و فهرست‌های محبوب خود را در بالای اپ پین کنند.

در اپل مپس، مسیرهای موردعلاقه‌ی کاربر شناسایی می‌شوند و در صورت وجود ترافیک یا تأخیر، هشدارهایی ارسال خواهند شد. کاربر می‌تواند مکان‌هایی که بازدید کرده را مرور کند تا راحت‌تر آن‌ها را با دیگران به اشتراک بگذارد.

در Wallet قابلیت ساخت شناسه‌ی دیجیتال معرفی شده و کارت‌های پرواز به‌روزرسانی شده‌اند. حالا کاربران می‌توانند نقشه‌های داخلی فرودگاه‌ها را از طریق بلیت‌های خود مشاهده کنند. Apple Pay با استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند سفارش‌هایی که خارج از محیط Apple Pay انجام شده‌اند را شناسایی و پیگیری کند.

معرفی اپلیکیشن اختصاصی Apple Games

 

اپل برای اولینبار اپلیکیشنی اختصاصی برای بازی‌ها منتشر می‌کند که دسترسی به تمامی بازی‌های نصب‌شده از اپ استور را در یک مکان متمرکز ممکن می‌کند. کاربران می‌توانند آرشیو اپل آرکید را مرور کرده و در بخش Play Together ببینند دوستانشان مشغول چه بازی‌هایی هستند یا در رقابت‌های مختلف چه جایگاهی دارند.

ویژگی Visual Intelligence به کاربران این امکان را می‌دهد که اطلاعات بیشتری درباره‌ی آن‌چه روی صفحه‌ی آیفون خود می‌بینند به‌دست آورند. برای نمونه، در کنفرانس WWDC، اپل نمونه‌ای را نمایش داد که کاربر با گرفتن اسکرین‌شات از تصویری شامل یک کت، می‌توانست با استفاده از این سیستم، آن کت را در گوگل یا فروشگاه‌های آنلاین دیگر جست‌وجو کند.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.