بهترین لپ تاپ اقتصادی و دانشجویی [خرداد ۱۴۰۴]

عاطفه بیدستانی
آخرین بروز رسانی: 11 خرداد 1404
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

در این مقاله‌، لپ‌تاپ‌هایی را معرفی می‌کنیم که با حداقل هزینه پاسخگوی نیازهای روزمره باشند. با راهنمای خرید بهترین لپ‌تاپ دانشجویی همراه کیهان رایانه باشید.

متأسفانه لپ‌تاپ دیگر کالایی نیست که به‌راحتی بتوان آن را تهیه کرد. حالا برای خرید لپ‌تاپ نو در خوش‌بینانه‌ترین حالت باید دست‌کم ۲۵ میلیون تومان هزینه کنید. در چنین وضعیتی، دانشجویان قشری هستند که بیشترین سختی را متحمل می‌شوند؛ کسانی که به‌دلیل وضعیت تحصیلی مجبور‌ند لپ‌تاپ تهیه کنند؛ ولی اکثرشان نمی‌توانند چند ده میلیون تومان برای خرید لپ‌تاپ مناسب بپردازند.

وضعیت نابه‌سامان بازار باعث شد راهنمای خرید بهترین لپ‌تاپ دانشجویی را تهیه کنیم. در مقاله‌ی پیش‌رو، قصد داریم بهترین لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت بازار را معرفی کنیم تا بتوانید با کمترین هزینه، بهترین کامپیوتر شخصی قابل‌ حمل را بخرید؛ البته فراموش نکنید در شرایطی که قیمت لپ تاپ عادی سر به فلک کشیده و حتی از مرز ۱۰۰ میلیون تومان نیز عبور کرده، منظور از «لپ‌تاپ ارزان‌قیمت» دستگاه‌هایی با قیمت بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان است.

بازار لپ‌تاپ‌ شامل مدل‌های زیادی از برند‌های متنوعی است که هریک از آن‌ها در تعداد بی‌شماری از پیکربندی‌ها سخت‌افزاری عرضه می‌شوند؛ موضوعی که به پیچیدگی بیش‌از‌حد خرید، به‌خصوص برای کاربران عادی با اطلاعات اندک از دنیای سخت‌افزار می‌انجامد. به‌همین‌دلیل برای خرید لپ‌تاپ با هر بودجه‌ای، نکاتی مهم را ذکر می‌کنیم که با در‌نظرگرفتن آن‌ها، بهترین گزینه را برای کاربری خود می‌توانید انتخاب کنید؛ حتی گزینه‌ای که شاید در فهرست پایین وجود نداشته باشد.

لپ‌تاپ‌های اقتصادی برای کاربری‌های عادی مانند گشت‌و‌گذار در اینترنت، کار با نرم‌افزارهای مجموعه آفیس، ویرایش سبک تصاویر، تماشای فیلم و لذت از موسیقی کاربرد دارند. اگرچه امکان اجرای نرم‌افزار‌های مهندسی دردسترس است، نباید انتظار اجرای سریع و بدون مشکل پروژه‌های سنگین را داشته باشید. اگرچه با بودجه‌ی بالاتر از ۳۰ میلیون تومان می‌توان لپ‌تاپ‌هایی را یافت که برای اعمال سنگین‌تر گرافیکی و پردازشی و حتی گیمینگ مناسب باشند که در این راهنمای خرید آن‌ها را قید خواهیم کرد. با درنظرگرفتن کاربری‌های مذکور، به نکات زیر توجه کنید:

۱. پردازنده‌ مرکزی یا CPU مهم‌ترین عنصر در خرید لپ‌تاپ به‌شمار می‌رود. اول پردازنده را انتخاب کنید و سپس با‌‌توجه‌‌‌به آن لپ‌تاپ‌های مناسب خود را بیابید. با وجود گزینه‌‌های ارزان‌تر مجهز به پردازنده‌های سلرون و پنتیوم، اما پیشنهاد ما حداقل مدل‌های مجهز به Core i3 یا Ryzen 3 است تا اگر در آینده با وظایفی که تراشه‌ای قدرتمند را می‌طلبند، سروکار پیدا کردید، با مشکل حادی مواجه نشوید؛ اما اگر هزینه‌ی زیادی نمی‌خواهید کنید، ناچار به خرید لپ‌تاپی پایین‌رده هستید.

۲. یکی دیگر از نکات مهم برای خرید لپ‌تاپ دانشجویی، مسئله‌ی پردازند‌ه‌ی گرافیکی (GPU) آن است. اگر مشغول به تحصیل در رشته‌هایی مانند مهندسی معماری، مکانیک، عمران و سایر رشته‌هایی که احتمالاً با نرم‌افزارهای مدل‌سازی سه‌بعدی و رندرینگ سروکار دارند، هستید، باید به‌سراغ لپ‌تاپ‌هایی بروید که از پردازنده‌ی گرافیکی مجزا استفاده می‌کنند، چراکه بسیاری از این نرم‌افزارها، با گرافیک یکپارچه با CPU کار نمی‌کنند یا نیاز به شتاب‌دهنده‌ی سخت‌افزاری گرافیک دارند.

۳. پیشنهاد می‌کنیم به‌سراغ دستگاه‌هایی بروید که به‌ حداقل هشت گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت SSD مجهز شده‌اند. در‌صورتی‌که بودجه‌ی زیادی ندارید، می‌توانید مدلی با چهار گیگابایت رم بخرید تا در آینده رم آن‌ را ارتقاء داده یا ظرفیت آن‌ را افزایش دهید.

۴. صفحه‌نمایش یکی دیگر از بخش‌های مهم یک لپ‌تاپ است و مهم‌ترین پل تعاملی بین دستگاه و کاربر به‌شمار می‌رود؛ از این‌ نظر که باید وضوح، زاویه‌ی دید و پوشش و دقت رنگ استاندارد برای راحتی هرچه بیشتر چشم‌ها در استفاده‌ی طولانی‌مدت از دستگاه را دارا باشد. به‌ همین جهت توصیه می‌کنیم لپ‌تاپ‌هایی با وضوح FHD و بالاتر و دارای پنل IPS را انتخاب کنید. اگرچه برای خرید ارزان‌ترین گزینه‌های بازار، ناگزیر به انتخاب لپ‌تاپ‌هایی با پنل TN یا TFT خواهید بود.

۵. اگرچه شارژدهی بیشتر لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت در استفاده‌ی روزمره چندان تعریفی ندارد، بااین‌حال همواره لپ‌تاپ‌هایی با ظرفیت باتری بالاتر و پردازنده‌های کم‌مصرف‌تر (بسته‌به کاربری خود) را در اولویت خود قرار دهید تا در زمانی‌ که به منبع برق دسترسی نداشتید، زمان بیشتری بتوانید با آن کار کنید.

۶. تنوع درگاه‌ها و پورت‌های یک لپ‌تاپ موضوع دیگری است که حین خرید لپ‌تاپ باید به آن توجه داشته باشید. لپ‌تاپ‌هایی با حداقل دو عدد پورت USB-A، یک‌ عدد پورت Type-C، HDMI و RJ45 برای اتصال کابل شبکه LAN ایدئال هستند.

توجه کنید که در رده‌ی قیمتی لپ‌تاپ اقتصادی، یکی از راهکارها می‌تواند خرید لپ‌تاپ دست‌دوم با سخت‌افزار قوی‌تر از لپ‌تاپ نو باشد؛ اما ما این راهکار را برای کسانی که دانش سخت‌افزاری چندانی ندارند، به‌هیچ‌وجه پیشنهاد نمی‌کنیم؛ به‌ویژه اگر شخص فروشنده فرد آشنا و معتمدی نباشد.

بهترین لپ تاپ دانشجویی تا ۲۵ میلیون تومان

IdeaPad Slim 3 15AMN8 لنوو – Ryzen 3 7320U 610M 8GB 256GB

لپ‌تاپ‌های سری آیدیاپد لنوو را همه با مشخصات رقابتی و قیمت مقرون‌به‌صرفه می‌شناسند و لنوو با متنوع‌کردن اعضای این سری، سعی دارد تا طیف انتخاب‌های پیش‌روی کاربران را گسترده‌تر از قبل کند. اکنون با اضافه‌شدن زیرمجموعه‌ی Slim به‌آن، بازهم به‌تنوع مدل‌های موجود اضافه شده است که مشخصات به‌روزتری نسبت‌به گذشته دارند.

IdeaPad Slim 3 مدل 15AMN8 یک لپ‌تاپ ۱۵٫۶ اینچی است که از پردازنده کم‌مصرف Ryzen 3-7320U قدرت می‌گیرد و با گرافیک Radeon 610M یکپارچه شده است. این لپ‌تاپ به‌راحتی از عهده وظایف روزمره برمی‌آید و می‌تواند برای برخی اعمال سنگین محاسباتی نیز عملکرد رضایت‌بخشی از خود نشان دهد.

بهترین لپ تاپ دانشجویی تا ۳۰ میلیون تومان

Aspire Lite 16 ایسر – Core i3-1305U UHD 8GB 512GB

لپ‌تاپ ایسر مدل Aspire Lite به‌واسطه داشتن نمایشگر ۱۶ اینچی و رم DDR5 از لپ‌تاپ‌های اقتصادی ارزشمند بازار به‌شمار می‌رود. این لپ‌تاپ از تراشه Core i3-1305U استفاده می‌کند که برای استفاده سبک تا نیمه سنگین پاسخگو و کم‌مصرف نیز هست. با وجود باتری پرظرفیت‌تر نسبت‌به نمونه‌های مشابه و ترکیب با این تراشه می‌توان شارژدهی بالای ۴ ساعت را برای این دستگاه پیش‌بینی کرد.

خوشبختانه نمایشگر این دستگاه به‌جز ابعاد ۱۶ اینچی و فضای کاری بیشتری که در اختیار کاربر قرار می‌دهد از نوع IPS و پوشش ۶۰ درصدی sRGB با وضوح FHD است. خود دستگاه طراحی مدرن و کیفیت ساخت بالایی دارد. کلیدهای کیبورد شامل بخش Numpad نیز می‌شوند. محصول اقتصادی ایسر سه پورت USB-A و یک پورت USB-C را در اختیار قرار می‌دهد که البته نقش پورت شارژ دستگاه را نیز ایفا می‌کند.

Modern 15 B12MO ام اس آی – Core i3-1215U UHD 8GB 512GB

لپ‌تاپ ام‌اس‌آی مدل Modern 15 B12MO، نمونه‌ای از لپ‌تاپ‌های مدرن، کاربردی و مقرون‌به‌صرفه محسوب می‌شود که به پردازنده اینتل Core i3-1215U با ۶ هسته و ۸ رشته و فرکانس کاری تا ۴٫۴ گیگاهرتز مجهز است. ترکیب این پردازنده با هشت گیگابایت رم DDR4-3200 و فضای ذخیره‌سازی SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت NVMe PCIe 3.0، عملکرد روان و پاسخگو را در اجرای برنامه‌های اداری، چندرسانه‌ای و روزمره به ارمغان می‌آورد.

یکی از تفاوت‌های اصلی این لپ‌تاپ با مدل‌های هم‌رده خودش، استفاده از پنل IPS با وضوح FHD به‌عنوان نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی این دستگاه است؛ درحالی‌که با توجه به‌افزایش سرسام‌آور قیمت لپ‌تاپ، بیشتر مدل‌های موجود از پنل TN استفاده می‌کند که تجربه‌ی بصری خوبی را عاید کاربر نمی‌کند.

VivoBook 15 A1504VA ایسوس – Core i3-1315U UHD 8GB 512GB

لپ‌تاپ ایسوس مدل VivoBook 15 A1504VA با طراحی ساده و وزن ۱٫۷ کیلوگرم، یک گزینه‌ی اقتصادی و کارآمد برای کاربری روزمره است. این دستگاه به پردازنده‌ی نسل سیزدهم Intel Core i3-1315U و پردازنده‌ی گرافیکی Intel UHD Graphics مجهز شده است.

این لپ‌تاپ با صفحه‌نمایش ۱۵٫۶ اینچی Full HD و پنل مات، تجربه‌ی تصویری قابل‌قبولی در محیط‌های مختلف ارائه می‌دهد. توجه داشته باشید که این لپ‌تاپ در دو نسخه با نمایشگرهای TN و IPS می‌توان تهیه کرد و پیشنهاد ما باتوجه‌به نبود اختلاف قیمتی اساسی، تهیه نسخه IPS است. رم 8 گیگابایتی از نوع DDR4 و فضای ذخیره‌سازی پرسرعت ۵۱۲ گیگابایتی SSD باعث می‌شوند برنامه‌ها و فایل‌ها بدون تأخیر اجرا شوند. درگاه‌های متنوع مانند USB-C و HDMI و سه درگاه USB Type-A هم امکان اتصال تجهیزات جانبی را به‌راحتی فراهم کرده‌اند.

بهترین لپ تاپ دانشجویی تا ۳۵ میلیون تومان

IdeaPad Slim 3 لنوو – Ryzen 7 7730U RX Vega 8 8GB 512GB

IdeaPad Slim 3 مدل 15ABR8 پردازنده‌ی بسیار سریع و بهینه‌ی Ryzen 7-7730U را در بطن خود جای داده که به‌لطف فرایند ساخت پیشرفته‌تر، عملکردش تقریبا با تراشه Core i5-13420H که بیش‌از دوبرابر مصرف انرژی بیشتری دارد، برابری می‌کند و گرافیک یکپارچه RX Vega 8 نیز تا دو برابر سریع‌تر از GPU یکپارچه تراشه اینتل بوده و به‌اندازه‌ای قدرتمند است که بتوان برخی بازی‌های سنگین (مانند فورزا هورایزن ۵) را با نرخ فریم ۳۰ تا ۴۰ فریم‌برثانیه و تنظیمات گرافیکی پایین اجرا کرد.

در سایر بخش‌ها، این لپ‌تاپ با پیکربندی‌های دیگرش تفاوت چندانی ندارد به‌جز رم هشت گیگابایتی‌اش که از نوع DDR4 بوده و قابلیت ارتقای آن در این نسخه فراهم است. نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی IPS آن وضوح FHD ارائه می‌دهد و ۶۰ درصد از sRGB را پوشش می‌دهد. IdeaPad Slim 3 از نظر امکانات و پورت‌ها وضعیت مناسبی دارد و درگاه کارت‌خوان نیز برایش درنظر گرفته شده است.

بهترین لپ تاپ دانشجویی تا ۴۰ میلیون تومان

Aspire Lite 16 AL16-52P-59QU ایسر – Core i5-1334U Iris Xe 16GB 512GB

مدل‌های جدید لپ‌تاپ‌های سری اسپایر لایت ایسر که وارد بازار ایران شده‌اند، نسبت‌به مدل‌های وارد شده در سال‌های گذشته به‌دلیل ارتقای کیفیت ساخت و همچنین استفاده از صفحه‌نمایش‌های بزرگ‌تر ۱۶ اینچی و باکیفیت‌تر، جای خود را در بین انبوهی از لپ‌تاپ‌های ویووبوک و آیدیاپد باز کرده و ارزش خرید بیشتری پیدا کرده‌اند.

یکی دیگر از نسخه‌های این لپ‌تاپ با مدل AL16-52P-59QU از همان پنل ۱۶ اینچی IPS با وضوح FHD و پوشش ۶۰ درصدی sRGB استفاده می‌کند با این تفاوت که تراشه Core i5-1334U را در بطن خود دارد. به‌جز پردازنده‌ی بهتر، گرافیک یکپارچه Iris Xe-80EU مسیر را برای برخی امور گرافیکی سبک (نه در حد گیم) هموارتر می‌کند. ضمنا رم ۱۶ گیگابایتی DDR5-4800 از نقاط قوت مهم این محصول به‌شمار می‌آید.

بهترین لپ تاپ دانشجویی تا ۴۵ میلیون تومان

Zenbook 14 OLED Q415MA ایسوس – Core Ultra 5 125H Arc 8GB 512GB

با شنیدن اسم ذن‌بوک‌، حس کیفیت و پریمیوم بودن این سری از لپ‌تاپ‌های ایسوس در ذهن تداعی می‌شود و اکنون نسخه‌ی ۲۰۲۴ ذن‌بوک ۱۴ اینچی ایسوس سطح ارتقایافته‌تری از این تصویر ذهنی و تجربه‌ی کاربری را به‌لطف تراشه‌های میتیورلیک اینتل، عاید کاربر می‌کند. این لپ‌تاپ که در تیپ‌های مختلف تولید و عرضه می‌شود در نسخه‌ی ارزان‌تر خود یعنی Q415MA از Core Ultra 5-125H قدرت می‌گیرد که‌ توانایی بالایی در پردازش‌های سنگین محاسباتی و گرافیکی ارائه می‌دهد، به‌نحوی که آن‌را برای استفاده‌ی روزمره نیز به‌گزینه‌ای ایدئال تبدیل می‌کند.

این تراشه که از مکانیزم جدیدی موسوم به Chiplet Design به‌منظور کاهش هرچه بیشتر مصرف انرژی واحدهای پردازشی مختلف بهره می‌برد، واحد مجزایی تحت‌عنوان Intel AI Boost برای پردازش‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی دارد و با گرافیک ۷ هسته‌ای Intel Arc همراه می‌شود که بسیار پرقدرت و کارآمد در امور GPUمحور ظاهر می‌شود؛ به‌گونه‌ای که در بسیاری از سناریوها شمارا از داشتن دستگاهی با گرافیک مجزا بی‌نیاز می‌کند و آن‌را به مک‌بوک‌های اپل از نظر مصرف انرژی و شارژدهی طولانی مدت نزدیک می‌کند که البته با باتری ۷۵ وات‌ساعتی می‌توان چنین انتظاری را با توجه‌به ارائه PPW بیشتر از گذشته در حالت جدا از پریز داشت.

 

IdeaPad Slim 3 15IRH8 لنوو – Core i7-13620H UHD 16GB 1TB

لپ‌تاپ IdeaPad Slim 3 مدل 15IRH8 یکی دیگر از مشتقات سری آیدیاپد به‌حساب می‌آید که در این نسخه از تراشه‌ی توانمند Core i7-13620H برای پردازش‌های محاسباتی و گرافیکی قدرت می‌گیرد. تمام حرف‌های این لپ‌تاپ در همان تراشه‌ی مرکزی‌اش خلاصه می‌شود و در زمینه‌های دیگر، خصوصیت‌های منحصربه‌فرد یا چشم‌گیری ندارد. نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی از همان پنل IPS با وضوح FHD، روشنایی ۳۰۰ نیتی و پوشش ۶۰ درصدی sRGB استفاده می‌کند.

آیدیاپد اسلیم ۳، رم ۱۶ گیگابایتی غیرقابل ارتقا از نوع LPDDR5 دارد و از جهت حمل‌پذیری راحت نسبت‌به لپ‌تاپ‌های گیمینگ سنگین و دارای گرافیک مجزا می‌توان به‌چشم یک لپ‌تاپ سبک‌وزن برای کارهای مهندسی به آن نگاه کرد. لپ‌تاپی که امکانات محدودی در اختیارتان می‌گذارد و همچنان مواردی مانند حسگر اثر انگشت و نور پس‌زمینه کیبورد در آن غایب هستند.

بهترین لپ تاپ دانشجویی تا ۵۰ میلیون تومان

LOQ 15ARP9 لنوو – Ryzen 5 7235HS RTX 3050 12GB 512GB

از آن‌جایی که لپ‌تاپ‌های گیمینگ سری اقتصادی LOQ لنوو در پرتعدادترین پیکربندی‌های مختلف عرضه می‌شوند تا بتوانند پاسخگوی نیاز کاربران با قیمت هرچه پایین‌تر باشند، وجود مدلی با پردازنده Ryzen 5-7235HS که تقریبا پایین‌ترین جایگاه در سگمنت پردازنده‌های قدرتمند AMD را دارد، غیرمنتظره نیست. اگرچه گرافیک RTX 3050 نیز استفاده از این پردازنده به منظور قیمت تمام‌شده‌ی کمتر را چندان توجیه نمی‌کند. به‌هرحال دستیابی به توان ۹۵ وات برای این گرافیک، تا حدی مسیر را برای اجرای بازی‌های سنگین با کیفیت متوسط هموار می‌کند.

برای اعمال گرافیکی و رندرگیری نیز این گرافیک همچنان در سال ۲۰۲۵ برای کاربری که نخواهد هزینه‌ی گزافی برای لپ‌تاپ متحمل شود، مناسب است ولی برای اجرای پروژه‌های سنگین مهندسی و پردازش‌های چندرشته‌ای این محصول را به‌کاربران توصیه نمی‌کنیم. البته که سیستم خنک‌کننده‌ی این لپ‌تاپ، پایداری عملکرد آن‌را در ساعت‌ها استفاده سنگین کاملا تضمین می‌کند.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.