بهترین لپ تاپ های بازار ایران [اردیبهشت ۱۴۰۴]

در مقالهی پیشرو از کیهان رایانه با بهترین لپ تاپ های ۲۰۲۵ در بازار ایران از برندهایی همچون لنوو، ایسوس، ایسر، اپل و مایکروسافت آشنا شوید.
در بازار ایران هزاران مدل لپتاپ در بازههای قیمتی گوناگون بهفروش میرسد؛ اما شاید تعداد انگشتشماری از آنها ارزش خرید داشته باشند و همین موضوع میتواند باعث گمراهی کاربر و صرف هزینهی بیهوده باشد؛ بنابراین با مقالهی پیشرو، بهصورت کلی بهترین لپتاپهای بازار ایران در سال ۲۰۲۵ را برای دو نوع کاربری روزمره یا بازی/مهندسی معرفی میکنیم.
بهطور کلی هنگام خرید لپتاپ، گذشته از مواردی همچون کیفیت ساخت و طراحی ظاهری، باید به موارد زیر نیز توجه کرد:
- پردازنده: برای کاربریهای روزمره، پردازندهی کممصرف، مانند سری U اینتل و AMD و برای کاربریهای جدیتر، پردازندههای پرقدرت مانند سری H این شرکتها مناسب خواهد بود.
- گرافیک: کاربریهایی مثل بازی و طراحی به کارتهای گرافیک قدرتمند نیاز دارند؛ اما برای کاربریهای روزمره، گرافیک یکپارچه با پردازنده کافی است.
- رم: برای کاربریهای روزمره بهویژه برای کسانی که تبهای باز زیادی روی مرورگرشان دارند، حداقل ۸ گیگابایت رم توصیه میشود؛ اما کاربریهای جدیتر به ۱۶ گیگابایت یا بیشتر نیاز دارند.
- صفحهنمایش: نمایشگرهای IPS با وضوح Full-HD یا QHD و روشنایی بیشاز ۲۰۰ نیت را توصیه میکنیم.
- حافظه: اجرای سریع نرمافزارها و محیط پویای سیستمعامل در گرو استفاده از حافظههای پرسرعت SSD با رابط NVMe است.
- کیبورد و ترکپد: به فاصله، چینش، عمق و نوع بازخورد کلیدها در کنار ابعاد ترکپد و پشتیبانی آن از ژستهای حرکتی ویندوز توجه کنید.
- شارژدهی: به ظرفیت باتری و پردازنده دقت کنید، دستگاههایی با ماهیت گیمینگ معمولاً بیشاز ۵-۶ ساعت شارژدهی ندارند.
- ابعاد و وزن: چنانچه برای کاربریهای روزمره قصد خرید لپتاپ دارید، بهتر است مدلی سبک با نمایشگر ۱۴ اینچ یا کوچکتر انتخاب کنید.
چه لپتاپی « بهترین لپ تاپ » است؟
در مقالهی پیشرو، قصد داریم تا بهترین و جدیدترین لپتاپهای بازار را بهصورت یکجا برای کاربریهای روزمره و بازی/مهندسی در بازههای قیمتی مختلف معرفی کنیم. توجه داشته باشید معیار زومیت برای انتخاب بهترین لپتاپ صرفا روی ارائه بهترین و بهروزترین پیکربندی سختافزاری متمرکز نیست، بلکه کلیهی پارامترهایی که در تجربهی نهایی استفاده از لپتاپ تأثیرگذار هستند در تمامی گزینههای منتخب زومیت مدنظر قرار گرفتهاند. از اینرو، کلیهی لپتاپهای بالای ۴۰ میلیون تومان (حتی لپتاپهای گیمینگ) علاوهبر پیکربندی سختافزاری، از فیلترهای زیر عبور کردهاند تا معقولترین گزینه بهعنوان بهترین لپتاپ انتخاب شود.
- فناوری پنل، کیفیت و دقت نمایش رنگ نمایشگر: در انتخاب لپتاپ باید بههمان اندازهای که به سختافزار لپتاپ اهمیت میدهید، در مورد نمایشگر آن نیز حساسیت بهخرج دهید. یکی از بزرگترین مشکلاتی که لپتاپهای بازار (بهخصوص لپتاپهای گیمینگ اقتصادی) با آن دست و پنجه نرم میکنند، استفاده از پنلهایی با فناوری قدیمی، دقت رنگ پایین و زاویهی دید محدود برای کاهش قیمت تمامشده است؛ بنابراین در انتخاب مدلها سعی کردهایم محصولاتی را دستچین کنیم که در هر بازهی قیمتی از باکیفیتترین پنلها بهره میبرند. بههمین منظور به درصد پوشش فضای رنگی (sRGB ،DCI-P3 و NTSC) و فناوری نمایشگر هر مدل در ذیل آن اشاره کردهایم. نمایشگرهایی با فناوری IPS و پوشش کامل فضای رنگی sRGB ایدئال هستند.
- حملپذیری: بسیاری از دستگاههای موجود در بازار بهمعنای واقعی کلمه، ماهیت قابلیت حمل لپتاپ را با طراحی عجیب، غیرارگونومیک، ضخیم، سنگینوزن و در نهایت بیاعتنایی سازنده به استفاده از متریال سبک یا طراحی غیربهینهی برد مدار چاپی زیر سؤال بردهاند. گاهی اوقات سازندگان با بهکارگیری طراحیهای فضایی و غیرعادی سعی دارند تا محصولاتشان را متفاوت جلوه دهند که این موضوع چندان برای یک دستگاه قابل حمل، قابل هضم نیست.
- کیفیت و متریال بهکاررفته در ساخت شاسی و بدنه: یک لپتاپ خوب، علاوهبر سختافزار بهروز و قطعات کارآمد، باید از کیفیت ساخت معقولی نیز برخوردار باشد. برخی از لپتاپهای قدرتمند بازار که در سطح پرچمدار نیز ظاهر میشوند، از ضعیفترین بدنه با استحکام پایین و کیفیت نامرغوب بهره میبرند که هیچ حسی از محصول باکیفیت را بهکاربر منتقل نمیکنند و حتی ممکن است عمر مفید بسیار کوتاهتری داشته باشند.
- سری محصول: برندهایی که تنوع بالایی از محصولات دارند، این محصولات را در سریهای مختلف عرضه میکنند و هر سری با تمرکز روی موارد خاصی تولید میشود تا کاربر بتواند با توجه به خواستههایش، از میان محصولات سری مناسب خود، گزینهی موردنظر را انتخاب کند؛ برای مثال برخی از سریهای گیمینگ مانند TUF ایسوس از دستهی لپتاپهای اقتصادی بهشمار میروند که صرفا روی ارائه قدرتمندترین پیکربندی سختافزاری تمرکز دارند و بخشهای دیگر از اهمیت کمرنگتری برخوردار هستند، بنابراین ممکن است بههمین علت درمجموع انتخاب مناسبی بهعنوان بهترین لپتاپ نباشند.
- شارژدهی: طول عمر باتری لپتاپ یکی دیگر از نکات حائز اهمیت است که به واژهی «لپتاپ» معنا میبخشد. این موضوع چندان در مورد لپتاپهایی با پردازندههای پرمصرف موضوعیت ندارد؛ اما در مورد لپتاپهایی که برای استفادهی روزمره مناسب هستند، سعی میشود دستگاههایی با ظرفیت باتری بالا انتخاب شوند.
توجه: برخی از لپتاپهای نو تحت عنوان لپتاپ کاستومشده در فروشگاههای مختلف عرضه میشوند. این دسته از دستگاهها درواقع لپتاپهایی هستند که قطعاتی مانند رم و درایو ذخیرهسازی پیشفرض آنها از سوی شرکت عرضهکننده با نمونهی افترمارکت جایگزین میشود. هدف اصلی این کار ارتقای رم یا فضای ذخیرهسازی یا جایگزینکردن HDD با SSD در لپتاپهایی است که امکان سفارشیسازی فضای ذخیرهسازی/رم آنها از سوی سازنده محدود باشد یا اینکه بهمنظور کاهش هزینهی خرید در داخل کشور – بهخصوص لپتاپهای اقتصادی و ارزانقیمت – صورت میگیرد.
بههمین دلیل، لپتاپهای کاستومشده از پلمب کارخانه خارج میشوند و پس از جایگزینشدن قطعات بهفروش میرسند. از آنجا که ممکن است این عمل باعث بروز برخی مشکلات ناسازگاری در لپتاپها شود یا احتمالاً در مواردی با قطعات کمکیفیتتری جایگزین شوند، تا حد ممکن بهسراغ نمونهی پلمب (درصورت موجود بودن) بروید و شخصاً نسبت به ارتقای قطعات آن اقدام کنید یا تست لپتاپ در مهلت تعیینشدهی بازگشت آن را با دقت بیشتری انجام دهید و از صحت کارکرد قطعات طبق استاندارد سازنده اطمینان حاصل کنید.
آیا لپتاپهای زیر ۴۰ میلیون تومان ارزش خرید دارند؟
متأسفانه نرخ نجومی ارز و مشکلات موجود بر سر واردات کالا باعث شد تا قیمت لپ تاپ نیز همچون دستگاههای الکترونیکی دیگر، بهصورت سرسامآوری افزایش یابد؛ بهطوری که امروز بهسختی میتوان لپتاپ کاملاً کارآمدی را تا ۴۰ میلیون تومان پیدا کرد. با کمال تاسف باید گفت اغلب لپتاپهای نو موجود در بازار بهخصوص لپتاپهای زیر ۴۰ میلیون تومان، از کیفیت تولید بسیار پایینتری نسبت به لپتاپهای معمولی و نهچندان گرانقیمت در بازارهای جهانی برخوردار هستند.
استفاده از متریال درجهچندم بهمنظور کاهش قیمت تمامشدهی ارزانترین لپتاپهای نو موجود در بازار تنها در جنس بدنه خلاصه نمیشود، بلکه نوع فناوری و کیفیت قطعات مهمی چون نمایشگر، کیبورد و ترکپد و اسپیکر در قیمت محصول دخیل هستند؛ موضوعی که در خرید لپتاپ چندان بدان توجه نمیشود. لپتاپهای ارزانقیمت بازار حتی با وجود سختافزار جدید از ابتداییترین پنلهای نمایشگر با فناوریهای قدیمی بهره میبرند؛ بنابراین صرفنظر از دارا نبودن حداقل استانداردهای وضوح، دقت رنگ و زاویهی دید، تجربهی بسیار نازل و کمکیفیتی را عاید کاربر خواهند کرد. سایر بخشها نیز بههمین صورت در تجربهی استفاده از دستگاهها تأثیرگذار خواهند بود.
پس در مقالهی پیشرو ضمن راهنمایی شما برای خرید لپتاپ با کمترین بودجهی ممکن، توصیه میکنیم که تا زیر ۴۰ میلیون تومان بهسراغ خرید لپتاپهای دست دوم و استوک از مراکز معتبر بروید که در میان آنها میتوان مدلهایی با ارزش خرید و کیفیت ساخت بسیار بالاتر از لپتاپهای نو را یافت.
بهترین لپ تاپ تا ۲۰ میلیون تومان
متاسفانه بهعلت افزایش نرخ ارز، لپتاپ کارآمدی که بتوان با بودجه زیر ۲۰ میلیون تومان خریداری کرد، وجود ندارد. در این بازه قیمتی لپتاپهایی با پردازنده Celeron دردسترس هستند ولی خرید آنها را بهشما توصیه نکرده و پیشنهاد میکنیم با افزایش بودجه سراغ گزینههای بهتر بروید.
بهترین لپ تاپ تا ۲۵ میلیون تومان
IdeaPad Slim 3 15AMN8 لنوو – Ryzen 3 7320U 610M 8GB 256GB
لپتاپهای سری آیدیاپد لنوو را همه با مشخصات رقابتی و قیمت مقرونبهصرفه میشناسند و لنوو با متنوعکردن اعضای این سری، سعی دارد تا طیف انتخابهای پیشروی کاربران را گستردهتر از قبل کند. اکنون با اضافهشدن زیرمجموعهی Slim بهآن، بازهم بهتنوع مدلهای موجود اضافه شده است که مشخصات بهروزتری نسبتبه گذشته دارند.
IdeaPad Slim 3 مدل 15AMN8 یک لپتاپ ۱۵٫۶ اینچی است که از پردازنده کممصرف Ryzen 3-7320U قدرت میگیرد و با گرافیک Radeon 610M یکپارچه شده است. این لپتاپ بهراحتی از عهده وظایف روزمره برمیآید و میتواند برای برخی اعمال سنگین محاسباتی نیز عملکرد رضایتبخشی از خود نشان دهد.
بهترین لپ تاپ تا ۳۰ میلیون تومان
لپتاپ ایسر مدل Aspire Lite بهواسطه داشتن نمایشگر ۱۶ اینچی و رم DDR5 از لپتاپهای اقتصادی ارزشمند بازار بهشمار میرود. این لپتاپ از تراشه Core i3-1305U استفاده میکند که برای استفاده سبک تا نیمه سنگین پاسخگو و کممصرف نیز هست. با وجود باتری پرظرفیتتر نسبتبه نمونههای مشابه و ترکیب با این تراشه میتوان شارژدهی بالای ۴ ساعت را برای این دستگاه پیشبینی کرد.
خوشبختانه نمایشگر این دستگاه بهجز ابعاد ۱۶ اینچی و فضای کاری بیشتری که در اختیار کاربر قرار میدهد از نوع IPS و پوشش ۶۰ درصدی sRGB با وضوح FHD است. خود دستگاه طراحی مدرن و کیفیت ساخت بالایی دارد. کلیدهای کیبورد شامل بخش Numpad نیز میشوند. محصول اقتصادی ایسر سه پورت USB-A و یک پورت USB-C را در اختیار قرار میدهد که البته نقش پورت شارژ دستگاه را نیز ایفا میکند.
بهترین لپ تاپ تا ۴۰ میلیون تومان
مدلهای جدید لپتاپهای سری اسپایر لایت ایسر که وارد بازار ایران شدهاند، نسبتبه مدلهای وارد شده در سالهای گذشته بهدلیل ارتقای کیفیت ساخت و همچنین استفاده از صفحهنمایشهای بزرگتر ۱۶ اینچی و باکیفیتتر، جای خود را در بین انبوهی از لپتاپهای ویووبوک و آیدیاپد باز کرده و ارزش خرید بیشتری پیدا کردهاند.
یکی دیگر از نسخههای این لپتاپ با مدل AL16-52P-59QU از همان پنل ۱۶ اینچی IPS با وضوح FHD و پوشش ۶۰ درصدی sRGB استفاده میکند با این تفاوت که تراشه Core i5-1334U را در بطن خود دارد. بهجز پردازندهی بهتر، گرافیک یکپارچه Iris Xe-80EU مسیر را برای برخی امور گرافیکی سبک (نه در حد گیم) هموارتر میکند. ضمنا رم ۱۶ گیگابایتی DDR5-4800 از نقاط قوت مهم این محصول بهشمار میآید.
IdeaPad Slim 3 مدل 15ABR8 پردازندهی بسیار سریع و بهینهی Ryzen 7-7730U را در بطن خود جای داده که بهلطف فرایند ساخت پیشرفتهتر، عملکردش تقریبا با تراشه Core i5-13420H که بیشاز دوبرابر مصرف انرژی بیشتری دارد، برابری میکند و گرافیک یکپارچه RX Vega 8 نیز بهاندازهای قدرتمند است که بتوان برخی بازیهای سنگین (مانند فورزا هورایزن ۵) را با نرخ فریم ۳۰ تا ۴۰ فریمبرثانیه و تنظیمات گرافیکی پایین اجرا کرد.
در سایر بخشها، این لپتاپ با پیکربندیهای دیگرش تفاوت چندانی ندارد بهجز رم هشت گیگابایتیاش که از نوع DDR4 بوده و قابلیت ارتقای آن در این نسخه فراهم است. نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی IPS آن وضوح FHD ارائه میدهد و ۶۰ درصد از sRGB را پوشش میدهد. IdeaPad Slim 3 از نظر امکانات و پورتها وضعیت مناسبی دارد و درگاه کارتخوان نیز برایش درنظر گرفته شده است.
لپتاپ اماسآی مدل Modern 15 B12MO، نمونهای از لپتاپهای مدرن، کاربردی و مقرونبهصرفه محسوب میشود که به پردازنده اینتل Core i3-1215U با ۶ هسته و ۸ رشته و فرکانس کاری تا ۴٫۴ گیگاهرتز مجهز است. ترکیب این پردازنده با هشت گیگابایت رم DDR4-3200 و فضای ذخیرهسازی SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت NVMe PCIe 3.0، عملکرد روان و پاسخگو را در اجرای برنامههای اداری، چندرسانهای و روزمره به ارمغان میآورد.
یکی از تفاوتهای اصلی این لپتاپ با مدلهای همرده خودش، استفاده از پنل IPS با وضوح FHD بهعنوان نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی این دستگاه است؛ درحالیکه با توجه بهافزایش سرسامآور قیمت لپتاپ، بیشتر مدلهای موجود از پنل TN استفاده میکند که تجربهی بصری خوبی را عاید کاربر نمیکند.
بهترین لپ تاپ ها از ۴۰ تا ۸۰ میلیون تومان
از بازهی ۴۰ میلیون تومان بهبالا، برای خرید لپتاپ باید نوع کاربری خود را مشخص کنید؛ چراکه از این بازه به بعد لپتاپها با کاربریهای مختلف از یکدیگر تفکیک میشوند و دیگر جنبهی استفادهی عمومی ندارند. در واقع انتخاب بهترین گزینه با پرداخت مبالغ بالای ۴۰ میلیون تومان منوط به تعیین نوع کاربری است و شما باید از میان لپتاپهایی برای استفادهی روزمره یا حرفهای یکی را انتخاب کنید.
لپتاپهای حرفهای، دستگاههای قدرتمندی با نسخههای پرقدرت و پرمصرف CPU و GPU هستند (مانند سری H یا HX پردازندههای اینتل و AMD و سری GTX و RTX و RX گرافیکهای انویدیا و AMD) و برای کاربریهای سنگین (مانند کار با نرمافزارهای مهندسی، رندرگیری و بازی) ساخته شدهاند، در صورتیکه لپتاپهایی با کاربری روزمره مناسب این استفاده نیستند.
لپتاپهای قدرتمند در عوض برای استفادهی روزمره و سبک مناسب نیستند، چراکه مهمترین معیار برای این نوع استفاده، یعنی شارژدهی در آنها معنایی ندارد و ضمناً بسیاری از چنین لپتاپهایی صرفاً با تمرکز روی قدرت پردازشی ساخته شدهاند، یعنی نسبت به لپتاپهای عادی کمتر به کیفیت بدنه، وزن و نمایشگر پرداخته شده است.
لپتاپهایی که در ادامه برای استفادهی روزمره معرفی میشوند ممکن است تفاوت چندانی از نظر عملکرد با لپتاپهایی که تا به اینجا برای استفادهی عمومی معرفی شدهاند، نداشته باشند، اما از جهت طراحی، کیفیت ساخت، شارژدهی، وزن و حملپذیری آسانتر، نوع پنل بهکاررفته و همچنین برخی ویژگیهای بیشتر چند پله بالاتر از آنها قرار میگیرند. لپتاپهای سبک و مناسب برای استفادهی روزمره به اولترابوکها مشهورند و سطح تجربهی کاربری ارتقایافتهتری نسبت به لپتاپهای عادی ارائه میدهند.
بهترین لپ تاپ تا ۵۰ میلیون تومان (کاربری روزمره)
لپتاپهای سری ویووبوک از اعضای اقتصادی محصولات ایسوس بوده و در بازار ایران نیز در طیف بسیار گستردهای از انواع پیکربندیها و مدلها دردسترس هستند. مدل F1605VAP یکی از نسخههای ۱۶ اینچی و نسبتا جدید این سری است که تراشه Core 5-120U از خانواده تراشههای Raptor Lake-Refresh اینتل را در خود جای داده است. این تراشه برخلاف نامگذاری کاملا متفاوتش، تفاوت چندان زیادی با آخرین Core i5 معادلش یعنی 1335U ندارد.
خود لپتاپ نمایشگر ۱۶ اینچی IPS با وضوح FHD و پوشش ۶۰ درصدی sRGB و روشنایی ۳۰۰ نیت دارد. افزونبر نسبت تصویر ۱۶:۱۰، ترکپد بزرگتر و دردسترس بودن فضای کاری بیشتر مزیت بزرگی است که ابعاد بزرگتر نمایشگر در اختیار میگذارد. همچنین این نسخه برخلاف بیشمار نسخههای مختلف ویووبوک موجود در بازار، حسگر اثر انگشت و کیبورد همرنگ بدنه با نور پسزمینه نیز دارد.
بهترین لپ تاپ تا ۵۰ میلیون تومان (با پردازنده قدرتمند)
با شنیدن اسم ذنبوک، حس کیفیت و پریمیوم بودن این سری از لپتاپهای ایسوس در ذهن تداعی میشود و اکنون نسخهی ۲۰۲۴ ذنبوک ۱۴ اینچی ایسوس سطح ارتقایافتهتری از این تصویر ذهنی و تجربهی کاربری را بهلطف تراشههای میتیورلیک اینتل، عاید کاربر میکند. این لپتاپ که در تیپهای مختلف تولید و عرضه میشود در نسخهی ارزانتر خود یعنی Q415MA از Core Ultra 5-125H قدرت میگیرد که توانایی بالایی در پردازشهای سنگین محاسباتی و گرافیکی ارائه میدهد، بهنحوی که آنرا برای استفادهی روزمره نیز بهگزینهای ایدئال تبدیل میکند.
این تراشه که از مکانیزم جدیدی موسوم به Chiplet Design بهمنظور کاهش هرچه بیشتر مصرف انرژی واحدهای پردازشی مختلف بهره میبرد، واحد مجزایی تحتعنوان Intel AI Boost برای پردازشهای مبتنیبر هوش مصنوعی دارد و با گرافیک ۷ هستهای Intel Arc همراه میشود که بسیار پرقدرت و کارآمد در امور GPUمحور ظاهر میشود؛ بهگونهای که در بسیاری از سناریوها شمارا از داشتن دستگاهی با گرافیک مجزا بینیاز میکند و آنرا به مکبوکهای اپل از نظر مصرف انرژی و شارژدهی طولانی مدت نزدیک میکند که البته با باتری ۷۵ واتساعتی میتوان چنین انتظاری را با توجهبه ارائه PPW بیشتر از گذشته در حالت جدا از پریز داشت.
لپتاپ IdeaPad Slim 3 مدل 15IRH8 یکی دیگر از مشتقات سری آیدیاپد بهحساب میآید که در این نسخه از تراشهی توانمند Core i7-13620H برای پردازشهای محاسباتی و گرافیکی قدرت میگیرد. تمام حرفهای این لپتاپ در همان تراشهی مرکزیاش خلاصه میشود و در زمینههای دیگر، خصوصیتهای منحصربهفرد یا چشمگیری ندارد. نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی از همان پنل IPS با وضوح FHD، روشنایی ۳۰۰ نیتی و پوشش ۶۰ درصدی sRGB استفاده میکند.
آیدیاپد اسلیم ۳، رم ۱۶ گیگابایتی غیرقابل ارتقا از نوع LPDDR5 دارد و از جهت حملپذیری راحت نسبتبه لپتاپهای گیمینگ سنگین و دارای گرافیک مجزا میتوان بهچشم یک لپتاپ سبکوزن برای کارهای مهندسی به آن نگاه کرد. لپتاپی که امکانات محدودی در اختیارتان میگذارد و همچنان مواردی مانند حسگر اثر انگشت و نور پسزمینه کیبورد در آن غایب هستند.
بهترین لپ تاپ تا ۶۰ میلیون تومان (کاربری روزمره)
لپتاپهای ویووبوک ایسوس برای بسیاری از افراد به خصوص ایرانیان یادآور محصولاتی سطح پایین با طراحیهای همشکل و تکراری، کیفیت مونتاژ نهچندان مطلوب و سختافزار ضعیف است. اما این مدل از ویووبوک تصورات هرکس از این سری را کاملا عوض میکند. این نسخه از ویووبوک که پسوند S را یدک میکشد بهخاطر برچسب قیمتی بسیار مناسب و مشخصات فنی باورنکردنیای که دارد یکی از باارزشترین لپتاپهای واردشده طی چند سال اخیر در ایران است.
مدل Q423 از این خانواده لپتاپی ۱۴ اینچی تماما ساخته شده از فلز و وزن سبک ۱٫۴ کیلوگرم است. این محصول نهصرفا بهخاطر کیفیت ساخت بلکه استفاده از تراشهی Core Ultra 5-226V از سری لونارلیک در جایگاه بسیار بالاتری از تمامی لپتاپهای همقیمت خود قرار میگیرد. این تراشه بهدلیل فرایند ساخت سهنانومتری بهرهوری بسیار بالایی داشته و در سطح خودش عملکرد فوقالعادهای را نیز بهنمایش میگذارد. CPU این تراشه بسیاری از وظایف را با هستههای کممصرف پردازش میکند که باعث شده بهلطف باتری ۷۵ واتساعتیاش بتواند بیشتر از ۱۰ ساعت در استفادههای ترکیبی و نیمهسنگین و تا ۱۷ ساعت در استفاده سبک دوام بیاورد که تا پیشاز این عددی دستنیافتنی برای لپتاپهای ویندوزی مبتنیبر x86 بود.
لپتاپ Vivobook S 15 مدل Q5507QA درحالحاضر با مشخصاتیکه دارد یکی از ارزشمندترین لپتاپهای مناسب برای استفاده روزمره با قیمت مناسب بهحساب میآید، چراکه از تراشهی مبتنیبر معماری آرم کوالکام یعنی Snapdragon X Plus (نسخهی X1P-64-100) قدرت میگیرد که ضمن ارائه قدرت مناسب در بحث پردازشهای تکهستهای و چندهستهای، از واحد پردازش عصبی هگزاگون ۴۵ تاپسی بهره میبرد و این توانایی برای برخی از وظایف هوش مصنوعی در نرمافزارها و ویندوز از جمله Recall مورد استفاده قرار میگیرد.
از همه مهمتر که معماری آرم اجازه داده تا این لپتاپ شارژدهی طولانیمدتتری را برای کاربران بهارمغان آورده و با باتری ۷۰ واتساعتیاش تا ۱۹ ساعت برای پخش ویدیو دوام بیاورد. این تنها بخشی از انبوه نقاط قوت این لپتاپ بهشمار میآید، چراکه با خرید این دستگاه، بدنهی یکپارچه آلومینیومی و صفحهنمایش بسیار باکیفیت ۱۵٫۶ اینچی OLED با وضوح 3K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز را در اختیار خواهید داشت.
بهترین لپ تاپ تا ۶۰ میلیون تومان (با پردازنده قدرتمند)
سری تینکبوک لنوو لپتاپهایی خوشساخت با طراحی مدرنتر و سختافزاری بالاردهتر هستند و در سال ۲۰۲۴ از نظر کیفیت ساخت و قطعات بهبودهایی داشتهاند. ThinkBook 14 یکی از مدلهای ۱۴ اینچی این سری بهشمار میرود که در نسخه G6 IRL، بهتراشه قدرتمند Core i7-13700H مجهز شده تا بهعنوان یکیاز سریعترین لپتاپها در محدوده قیمتی خودش شناخته شود.
این لپتاپ ۱٫۴ کیلوگرمی که از درب آلومینومی و شاسی پلاستیکی بهره میبرد، نمایشگر ۱۴ اینچی ۱۶:۱۰ با وضوح ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل دارد که ۶۰ درصد از sRGB را پوشش میدهد. البته در این نسل از پنلهای IPS باکیفیتتری با عمق رنگ بالاتر استفاده شده است. امکاناتی مانند حسگر اثر انگشت بهصورت استاندارد در این لپتاپ یافت میشوند.
بهترین لپ تاپ تا ۶۰ میلیون تومان (با گرافیک قدرتمند)
لپتاپهای گیمینگ LOQ لنوو در پیکربندیهای بسیار متنوعی عرضه میشوند و همین موضوع سبب شده تا طیف وسیعی از بازههای قیمتی مختلف را پوشش داده و کاربران براساس اولویتهایشان، حق انتخاب بیشتری داشته باشند. یکی دیگر از پیکربندیهای 2024 LOQ با گرافیک RTX 3050 بهفروش میرسد تا برای کاربریهایی چون رندرینگ و سهبعدیسازی که وابستهبه وجود گرافیک مجزا هستند، جایگزین لپتاپهای قدرتمند فاقد dGPU – هرچند بهبهای افزایش وزن دستگاه – باشند.
حداکثر توان اندازهگیری شده RTX 3050 در لنوو LOQ مدل 15IAX9 بهکمک فناوری Dynamic Boost 2.0 به ۹۵ وات میرسد. برای پردازشهای محاسباتی از Core i5-12450HX استفاده میشود که تقریبا در سطح Core i7-13620H قرار میگیرد. این لپتاپ نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی IPS با وضوح FHD و نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی داشته و فضای sRGB را بهطور کامل پوشش میدهد. رم بهکار رفته نیز از نوع DDR5-4800 دو کاناله بوده و یک اسلات خالی دیگر را برای افزایش ظرفیت رم را در اختیار میگذارد.
بهترین لپ تاپ تا ۸۰ میلیون تومان (کاربری روزمره)
لپتاپهای سری Yoga از محصولات پریمیوم و بالارده لپتاپهای لنوو بهحساب میآیند که متاسفانه تنوع و حق انتخاب زیادی برای انتخاب نسخههای مختلف این مدل در ایران وجود ندارد. Yoga 7 مدل 16AHP9 از معدود مدلهای موجود شده این خانواده در ایران است که قابلیت تبدیلپذیری و استفاده بهعنوان تبلت را دارد. بنابراین نمایشگر آن از نوع لمسی با پنل IPS، وضوح ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل و پوشش ۶۰ درصدی sRGB است. البته قلم همراه دستگاه ارائه نمیشود.
یوگا ۷ بدنهای تمام آلومینیومی با ضخامتی کم و طراحی جذاب دارد و تراشه Ryzen 7 8840HS قلب تپندهی آنرا شکل میدهد که هم پردازنده و هم گرافیک قدرتمند Radeon 780M را در خود جای داده است. این تراشه نهایتا با مصرف ۳۰ وات، قدرت پردازشی فوقالعادهای ارائه میدهد و در بیشتر مواقع با کمتراز نیمی از پیک توان مصرفیاش دستورعملهای محاسباتی و گرافیکی را با نرخ بالایی پردازش میکند. بهینگی تراشه و سطح بالای عملکرد بهازای توان مصرفی، شارژدهی باتری ۷۱ واتساعتی را بهاعداد بالای ۵ ساعت نیز میرساند.
اچپی Dragonfly Pro One یکی از جذابترین و باکیفیتترین لپتاپهای اچپی است که با پردازنده Ryzen 7-7736U برای استفادههای روزمره یکی از بهترین گزینهها بهشمار میرود. این لپتاپ طراحی بسیار مدرن و بدنهای ساختهشده از منیزیم و آلومینیوم دارد و حتی قطعات کوچک آن مانند لولاها و قابها از آلومینیوم ساخته شدهاند.
Dragonfly Pro یک لپتاپ ۱۴ اینچی است که نمایشگر لمسی IPS با وضوح ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل و پوشش ۱۰۰ درصدی sRGB دارد و با پوشش Gorilla Glass NBT محافظت میشود. این لپتاپ باتری ۶۴٫۶ واتساعتی را در خود جای داده که بهگفتهی سازنده میتواند تا ۱۶ ساعت در استفادههای ترکیبی دوام بیاورد و در نیم ساعت ۵۰ درصد شارژ شود. ناگفته نماند که پردازنده این دستگاه از گرافیک سریع Radeon 680M میزبانی میکند تا کاربر را از وجود تراشهی گرافیکی مجزا بینیاز کند.
لپتاپ مکبوک ایر ۲۰۲۲ اپل با تراشهی M2، نسخهای پیشرفته و بهینهشده از سری محبوب MacBook Air است که طراحی جدید و عملکرد بهبودیافته را ارائه میدهد. این لپتاپ با ضخامت تنها ۱۱٫۳ میلیمتر و وزن ۱٫۲۴ کیلوگرم، یکی از باریکترین و سبکترین لپتاپهای موجود در بازار بهشمار میرود. طراحی بدنهی آلومینیومی و حذف فرم گُوهای قدیمی، ظاهری مدرن و حرفهای به دستگاه بخشیده است و در رنگهای جدیدی مانند Midnight و Starlight عرضه میشود.
تراشهی M2 قلب تپندهی مکبوک ایر است و با ۸ هستهی پردازشی (۴ هستهی قدرتمند و ۴ هستهی کممصرف) و ۱۰ هستهی گرافیکی، نسبت به نسل قبلی (M1) عملکرد پردازشی و گرافیکی بهتری ارائه میدهد. این تراشه در کنار ۸ گیگابایت رم یکپارچه و ۵۱۲ گیگابایت SSD، سرعت و کارایی لازم برای انجام وظایف سنگین مانند ویرایش ویدیوهای 4K، طراحی گرافیکی و برنامهنویسی را تضمین میکند اما شاید برای کارهای بسیار پیشرفته این مقدار رم آنچنان راضیکننده نباشد. سیستم خنککنندهی بدون فن نیز باعث میشود دستگاه کاملا بیصدا عمل کند، حتی در زمان اجرای پردازشهای سنگین.
بهترین لپ تاپ تا ۸۰ میلیون تومان (قدرتمند)
تنوع لپتاپهای LOQ از دستگاههایی با مشخصات سختافزاری مختلف به مدلهایی با فرمفکتور متفاوت نیز افزایش پیدا کرده است. مدل 15IAX9E محصولی در رده لپتاپهای قدرتمند اما با طراحی باریکتر و سبکتر برای افرادی است که لپتاپ با گرافیک مجزا و پردازنده قدرتمند با قابلیت حملپذیری آسانتر نیاز دارند و لنوو محصول نامبرده با پردازنده Core i7-12650HX و گرافیک RTX 4050 با TGP ۶۵ واتی را نهبهمنظور گیم سنگین و طولانی مدت، بلکه برای پاسخگویی به نیازهای دانشجویان و پیمانکاران در حوزه مهندسی، طراحی، نظارت و اجرا و نیز طراحان دائما در رفت و آمد طراحی کرده است.
نتیجه اینکه وزن این مدل از لپتاپ لنوو از ۲٫۳ به ۱٫۷ کیلوگرم تقلیل پیدا کرده و بهخاطر باریکشدن بدنه طراحی سادهتر و عامهپسندانهتری پیدا کرده است. این کاهش ضخامت بهاین معنی است که توانایی کولینک و خنککنندگی لپتاپ نسبتبه مدلهای عادی ضعیفتر است که البته برای کاربری مذکور مشکلی ایجاد نمیکند؛ چراکه پردازنده جز در زمان رندرگیری درگیر پردازشهای طولانیمدت نیست.
بهترین لپتاپها از ۸۰ میلیون تومان به بالا
در محدودهی قیمتی ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان، اکثر لپتاپهای موجود در بازار از نظر فنی کاملاً برای کاربریهای حرفهای، مهندسی و گیمینگ طراحی شدهاند و با وجود اینکه لپتاپهایی سبک و با پردازندهی کممصرف نیز در این محدودهی قیمتی وجود دارند؛ اما خرید چنین لپتاپهایی برای استفادهی روزمره توجیه اقتصادی ندارد؛ بنابراین در بخش پیشرو، توجه شما را صرفاً به لپتاپهای قدرتمند جلب میکنیم.
گفتنی است که در بخش پیشرو بسته به نوع کاربری، لپتاپهای سری مکبوک پرو اپل و لپتاپهای گیمینگ ویندوزی از یکدیگر تفکیک شدهاند؛ بهعبارتی مکبوک برای اموری چون تدوین و ویرایش عکس و ویدیو و لپتاپهای ویندوزی برای کار با نرمافزارهای مهندسی، مدلینگ سهبعدی، رندرینگ و گیمینگ مناسب هستند.
بهترین لپ تاپ تا ۱۰۰ میلیون تومان
سری Envy اچپی از سریهای پریمیوم و بالارده لپتاپهای این شرکت بهشمار میرود که مدلهای مختلفی از انواع نسخههای سبک و تبدیلشونده گرفته تا پرقدرت را شامل میشود. نسخهی ۱۶ اینچی آن در مدل h1053dx از گرافیک مجزای RTX 4060 با توان مصرفی ۱۴۰ وات نیز برخوردار است که این لپتاپ را بهمعدود دستگاههای تمام فلزی دارای چنین گرافیکی تبدیل میکند.
این سری از خطوط خاصی در طراحی و کیفیت ساخت خود پیروی میکنند؛ برای مثال میتوان بدنهی یکپارچه آلومینیومی، طراحی مدرن و نمایشگر لمسی را مثال زد. این لپتاپ نمایشگر ۱۶ اینچی IPS با وضوح ۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ پیکسل دارد و علاوهبر پوشش کامل sRGB روشناییاش به ۴۰۰ نیت میرسد و محتوا را با نرخ بین ۴۸ تا ۱۲۰ هرتز بهصورت تطبیقی بهروز میکند.
بهترین لپ تاپ تا ۱۵۰ میلیون تومان
مکبوک پرو ۱۴ اینچی مجهز به تراشه M3 Pro با GPU-ی ۱۴ هستهای، ضمن استفاده از نمایشگر mini LED با کیفیت اپل تحت عنوان Liquid Retina XDR display، میتواند یکی از بهترین گزینهها برای کاربران حرفهای مثل تدوینگران ویدیو، گرافیستها، برنامهنویسها و تولیدکنندگان محتوا باشد.
پردازندهی گرافیکی در قلب تراشهی M3 حالا از شتابدهندهی سختافزاری رهگیری پرتو (Ray Tracing)، سایهزنی Mesh و فناوری Dynamic Caching نیز پشتیبانی میکند. اپل میگوید که به لطف گرافیک جدید، عملکرد در رندرینگ بهبود قابل توجهی پیدا کرده است و در بازیها هم سایهها و انعکاس نور خورشید، بسیار نزدیک به واقعیت شبیهسازی میشوند.
لپتاپ قدرتمند Legion Pro 5 لنوو در مدل 16ARX8 قدرتمندترین پردازنده لپتاپی سال ۲۰۲۴ یعنی Ryzen 9-7945HX را در خود جای داده تا سنگینترین اعمال محاسباتی را در کمترین زمان پردازش کند. در کنار این پردازنده از گرافیک RTX 4060 با توان مصرفی ۱۴۰ وات استفاده شده است. برای خنک و پایدار نگه داشتن چنین سامانهی پرمصرفی، لنوو از فناوری موسومبه Legion Coldfront 5.0 استفاده کرده است که یکی از بهترین و پیشرفتهترین راهکارهای کولینگ در لپتاپهای پرقدرت است.
لیجن پرو ۵ از نمایشگر ۱۶ اینچی IPS با وضوح بالای ۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ پیکسل بهره برده که با نرخ فوقالعاده ۲۴۰ هرتز بهروز میشود اما حرفهای نمایشگر به اینجا ختم نمیشود و باید گفت که ضمن پوشش کامل sRGB از استانداردهای 400 DisplayHDR و Dolby Vision نیز پشتیبانی میکند و روشنایی آن به ۵۰۰ نیت میرسد تا وجوه تمایز خود را با لپتاپهای گیمینگ متداول برجسته کند. لپتاپ مذکور شاسی پلاستیکی و درب آلومینیومی داشته و وزن آن به ۲٫۵ کیلوگرم میرسد.
Sword یکی از چندین سری متنوع از محصولات گیمینگ اماسآی در حوزه لپتاپ است و از ترکیب گرافیک و پردازنده بسیار قدرتمند برای اجرای بازیها با بالاترین تنظیمات گرافیکی، رندرهای سنگین و پرجزئیات و محاسبات پیچیده استفاده میکند. این ترکیب شامل گرافیک RTX 4070 با توان مصرفی ۱۱۵ وات و پردازنده Core i7-14700HX با ۲۰ هستهی پردازشی میشود. رم نیز DDR5-5600 با ظرفیت ۱۶ گیگابایت برای تبادل داده با پردازنده نقشآفرینی میکند.
این لپتاپ از نمایشگر ۱۶ اینچی IPS با وضوح QHD و پوشش کامل فضای sRGB و DCI-P3 استفاده میکند و با نرخ ۲۴۰ هرتز بهروز میشود. بدنهی لپتاپ تماما از پلاستیک ساخته شده اما مقاومت و کیفیت خوبی دارد. کیبورد نیز نورپردازی ۲۴ ناحیهای RGB برخوردار است. از آنجایی که لپتاپ منابع سختافزاری پرمصرفی دارد سیستم خنککننده، هیتسینکها و لولههای حرارتی متعددی را برای دفع حرارت بهکار میگیرد.
بهترین لپ تاپ تا ۲۰۰ میلیون تومان
هر نسل از مکبوک پروهای مبتنیبر اپل سیلیکون در دورههای خودشان بهخاطر تراشههای بسیار سریع، کممصرف و بهینه مورد تحسین قرار میگرفتهاند، اما حالا مکبوک پروهای 2024 که به تراشههای خانواده M4 مجهز شدهاند، بیشاز هر زمان دیگری در لبهی فناوری حرکت کرده و در صنعت کامپیوتر پیشتاز هستند. این مدل مکبوک پرو که تراشهی M4 Pro دارد، جدا از پیشرفت خیرهکننده عملکرد CPU در پردازشهای تکهستهای، تعداد هستههای قدرتمندش را از ۶ به ۸ افزایش داده است که موجب شده عملکرد چندهستهای نیز بهطرز خیرهکنندهای سریعتر شود.
افزونبراین، نمایشگر این مکبوک حالا پوششی از جنس نانو دارد که باعث شده انعکاس نور در نمایشگر کمتر شده و تصویری با کنتراست بالاتر نمایش داده شود. همچنین یادآور میشویم که اپل برای تولید رنگهایی با خلوص بیشتر، دقت بالاتر و گستره رنگی وسیعتر از فناوری کوانتوم دات در این نسل استفاده کرده است که یکی از تغییرات اساسی نمایشگرهای Mini-LED بهکار برده شده در مکبوکها طی سالیان اخیر بهشمار میرود. گفتنی است که روشنایی این پنل در هنگام پخش محتوای HDR تا ۱۶۰۰ نیت نیز میرسد.
لپتاپ Legion 5 Pro از سری لپتاپهای گیمینگ بالارده لنوو بهحساب میآید که بهواسطه ویژگیهایی چون نمایشگر بهتر، طراحی و کیفیت ساخت پریمیومتر و برخی قابلیتها و فناوریهای بهروزتر سختافزاری، از سری LOQ برتر هستند. برای مثال در این مدل شاهد بهکارگیری پنلی ۱۶ اینچی IPS با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ پیکسل هستیم که وضوح بسیار بالاتری نسبتبه پنلهای FHD محسوب میشود و جزئیات را با دقت بیشتری بهتصویر میکشد. این پنل نرخنوسازی ۲۴۰ هرتزی ارائه داده و کل فضای sRGB را پوشش میدهد. ضمنا از استاندارد Dolby Vision نیز پشتیبانی میکند.
لپتاپ یادشده در مدل 16IRX9 از گرافیک RTX 4070 با توان مصرفی ۱۴۰ وات و قویترین پردازنده نسل چهاردهم اینتل یعنی Core i9-14900HX با ۲۴ هستهی پردازشی و ۳۲ ترد استفاده میکند. طبیعتا چنین مجموعه پردازشی متشکل از این تعداد هستههای پردازشی، توان زیادی احتیاج دارد و در کنار گرافیک، مجموع توان تزریق شده به سامانه، منجر به تولید حرارت بسیار بالایی میشود که لنوو برای آن چارهاندیشی کرده و از سیستم خنککننده فعال بسیار قدرتمند با فنها و رادیاتورهایی بزرگ برای دفع بیشترین میزان حرارت در این لپتاپ استفاده کرده است.
بهترین لپ تاپ ۲۰۲۵ بازار ایران (بدون درنظر گرفتن قیمت)
مکبوک پروی M4 Max با نمایشگر ۱۶ اینچی و پردازندهی گرافیکی ۴۰ هستهای، قدرتمندترین و جدیدترین لپتاپ اپل بهحساب میآید و با رم ۴۸ گیگابایتی، میتواند از پس تمام وظایف و سنگینترین کاربریها هم بربیاید. تراشهی M3 (شامل M3 و M3 Pro و M3 Max) از شتابدهندهی سختافزاری رهگیری پرتو (Ray Tracing)، سایهزنی Mesh و فناوری Dynamic Caching نیز پشتیبانی میکند تا در کاربریهای GPU-محور اعم از اجرای بازیها و تدوین ویدیو نیز بهترین عملکرد را ارائه کنند.
وزن حدودا ۲ کیلوگرمی لپتاپ قدرتمند اپل، از مهمترین نقاط قوت آن در مقایسه با رقبای ویندوزی بهحساب میآید. لپتاپهای ویندوزی همرده بهمرتب سنگینتر هستند و حملونقل آنها میتواند دردسر زیادی برای کاربر ایجاد کند. نمایشگر کوانتوم دات و ۱۰ بیتی مکبوک پرو اپل، علاوهبر ارائهی دقت رنگ و روشنایی عالی، از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی نیز پشتیبانی میکند.
بهنظر شما بهترین لپتاپ بازار ایران کدام محصول است؟ آیا جای خالی لپتاپی را در فهرست بالا حس میکنید؟ لطفاً دیدگاه خود را با ما و سایر کاربران کیهان رایانه بهاشتراک بگذارید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید